School Extension

Extension and remodelling of school reception

About this project

Regents Park Community Primary School, Birmingham

We were commissioned to design a new entrance extension and the remodelling of the administration areas at Regents Park Community Primary School in Birmingham.

The project comprises the reorganisation of outdated and poorly lit administration areas and the enlargement and upgrading of the entrance for parents and visitors.

The main entrance is now tall and visible, the scale and proportions were designed to relate directly to the taller elements of the existing building to ensure our response retained a contextual relationship.

The administration areas were reorganised to place working areas in optimum position for natural light and serviced areas within the deep existing plan. We worked with our structural engineer, Thomasons, to develop structural timber solutions to the existing arrangement to allow larger open spaces to suit the new layout.

Item Details

4th February 2015

Uncategorised